ČTYŘI GÓLY, PENALTY A SKVĚLÉ OCHOZY. TAKHLE VYPADAL SOUBOJ O PRVNÍ MÍSTO!

22.09.2014 10:57

Kdo navštívil utkání mezi Sk Zlínem 1931 a Neubuzskými Kanci nemohl litovat. Zápas nejnižší soutěže na Zlínsku přilákal do ochozů spoustu fanoušků. Po celý zápas fandily oba hostující tábory. Ke známým fandům ze Zlína se přidali, také fanoušci kanců, kteří společně dorazili autobusem z Neubuze.

Střetnutí dvou nejlepších celků soutěže se odehrávalo ve vysokém tempu. Ihned z kraje utkání mohli jít do vedení domácí, ale hostující Březík faulem zastavil útok Zlína. A následný přímý kop skvěle lapil Jakub Štefek. Ve dvanácté minutě padla první branka. Z první vážné šance dokázali Kanci udeřit. Michal Pšenka se uvolnil po lajně a stříleným centrem našel osamoceného Martina Vrbu 1:0. Za necelé dvě minuty bylo, však srovnáno. Pavel Budjač fauloval útočníka domácích v pokutovém území a z penalty bylo srovnáno 1:1. Další minuty nabídly spoustu šancí na obou stranách. Brankáři však byli proti až do poslední minuty prvního poločasu, kdy hostující Budjač nechtěným kopem a odrazem spoluhráče našel volného hráče Zlína, který neměl problém se skórováním 2:1. První poločas odcházeli domácí hráči s vedením a touhou přeskočit Kance v tabulce.

Druhý poločas se tempo utkání nadále zvyšovalo. Hráči Zlína začali druhou půli aktivněji, avšak spolehlivě chytající Jakub Štefek držel naději Kanců na vyrovnání. To mohlo přijít v šedesáté minutě. Machalíček zatáhl míč po lajně a přihrávkou před bránu nabídl ke skórování Hublera. Bohužel pro Kance trefil jen vybíhajícího Švece. Další průběh hry jasně ukázal, že se střetly první dva celky tabulky. Sk Zlín se čím dál víc tlačil do útoku, aby vstřelil pojišťovací gól. Ten však přisel na druhé straně. Aleš Knápek zahrával rohový kop a po sérii odrazů dokázal míč trefit hlavou Budjač 2:2. Na lavičce Neubuze propukla velká euforie. Do konce zápasů pracovali obrany obou týmu skvěle a tak utkání museli rozhodnout penalty.

Štěstí nakonec přistálo na domácí hráče a výsledkem 2:2 (4:3) na penalty vyhrálo.

Hodnocení trenérů Neubuze:

 „Věděli jsme, že utkání bude velmi těžké. Na domácích šlo jasně vidět, jak jsou sehraní na velkém hřišti na Pasekách. Jsme rádi, že naši kluci vydrželi tempo po celých devadesát minut. Kdyby to šlo, tak bychom jim napsali na zítřek do práce omluvenkyJ. Poděkovat bychom chtěli, jak hostujícímu kotli, tak našim fanouškům, kteří dorazili vypraveným autobusem. Za povzbuzování po celý zápas děkujeme“.

Autor: Lukáš Železník

 

SK Zlín 1931 - 1. FC Neubuz 3:2 pk (2:1)

Branky: Štěpánek, Jermakov - Vrba, Budjač

Sestava 1.FCN: Štefek - Machalíček, Budjač, J. Zubíček, Březík - Knápek, Hubler, Z. Zubíček, Minařík - Vrba, Pšenka

Střídali: Drábek, Mlýnek, Sedláček

Treneři: Martin Rudl, Lukáš Železník

Rozhodčí: Jaroslav Krajča (Lužkovice)

Diváci: 400

 

Hodnocení hráčů, trenérů a fandů:

Lukáš Chovanec

"Kolemjdoucí nemohli tušit, že se jedná o IV. třídu, za atmosféru a výkony by se nemusely stydět týmy hrající o 2 soutěže výš."

 

Pavel Budjač

"Jako smolař zápasu jsem rád, že jsme urvali alespoň ten jeden bod. A díky všem klukům zato, jak makali. Když budeme hrát vždy s takovým nasazením, tak je postup náš."

 

Lukáš Drábek

"Ja si myslím, že je škoda těch smolných gólu a té penalty ze zacátku jinak u penalt nám moc nervy nevydržely. Ale je to nádherný bod, který jsme si dovezli domů"

 

Pavel Machalíček

"Zápas podzimu začal střelou na naši bránu v první půl minutě. Po nervózním začátku začala obě mužstva ukazovat své kvality. Domácí využívali hřiště větších rozměrů a rychlostní typy hráčů v útoku. Výsledek odpovídá předvedeným výkonům, kdy o malý kousek byli lepší Paseky. Přesto musím vyzdvihnout Kance za jejich bojovný výkon. Jak mně bolej nohy…"

 

Ondřej Vičík

"Byl to velice povedený match. Urvali jsme cenný bod, který nás drží na čele tabulky. Kluci perfektně zvládli tlak, který na ně byl vyvinut ze strany domacího kotle. Pokud s takovými výkony budeme pokračovat celou sezonu, tak príští rok jistě uvidíme Neubuz o třídu výš. Celý tým podal bojovný výkon, rozhodla ale kvalita golmanů."

 

Josef Sedláček

"Tak tým domácích na tom byl herně o něco lépe. Jde vidět, ze hrával vyšší soutěž ale my kanci jsme se nezalekli a snažili se hrát stejnou hru jako Paseky . Podle mě to byl celkem vyrovnaný zápas. Sice měli trochu navrch ale nic s čím by se kanci nevyrovnali."

 

Jakub Štefek

"Co dodat? Skvělí fandové na obou stranách, přátelská atmosféra, maximální nasazení, góly, penalty. Pro takové zápasy trénujete a mrzí mně, že oba týmy hrají IV. třídu. Myslím, že utkání by se v okresním přeboru neztratilo. Už teď se těším na modrožluté šílenství v jarní odvetě. Moc mně potěšil výkon našeho týmu, kluci se vyrovnávali skvělému soupeři celý zápas. Kanci urazili opravdu dlouhou cestu a to díky našim trenérům, podpoře obce, hlavně pak starostce Renatě Zábojníkové a místostarostovi Miroslavu Dubovskému. Spousta místních mladých kluků se zlepšuje každým zápasem. Včera to dokázal Lukáš Drábek, z nás starších zahráli velmi dobře Pavel Machalíček a Martin Březík."

 

Martin Rudl

"Vynikající fotbalový den. Kluci bojovali, domácí prokázali kvalitu, ale Kuba Štefek v brance nás udržel ve hře o bod, který jsme chtěli a máme. Velmi dobře zahrál i Pavel Machalíček a Lukáš Drábek. Kluci se opravdu zlepšují a fotbal v Neubuzi jde nahoru."

 

Zdeněk Zubíček

"Fotbal na okresní úrovni se musel divákům, kteří dorazili v hojném počtu z obou táborů, určitě líbit. Domácí měli sice po většinu utkání navrch, nicméně my jsme hrozili hlavně z rychlých brejků a ze standartek. Remíza je pro nás zcela jistě úspěch, škoda jen, že se nám nepodařilo získat bod navíc v penaltách - máme holt stále ještě co trénovat ;-)"

 

Tuto neděli, 28.9.2014 od 15:30 hrají kanci své poslední domácí utkání proti silnému týmu Zádveřic. Těšíme se opět na vaši podporu! Sponzorem utkání je navíc Synot auto Zlín, který zaplní tombolu řadou skvělých cen.