FK KOMÁROV (III. tř.) vs 1. FC NEUBUZ 1:3. KANCI UDOLALI DALŠÍHO SILNÉHO SOUPEŘE

16.03.2014 17:33

V sobotu odpoledne se 1. FC Neubuz postavil dalšímu soupeři z vyšší soutěže, tentokrát týmu FK Komárov, který hraje III. třídu. Utkání se sehrálo na hřišti SK Baťov 1930 v Otrokovicích, které je, na rozdíl od domácího hřiště Kanců, právem označováno za letiště. A extra metry po stranách byly pro Neubuz velkou prověrkou a neznámou. Reportáž z utkání vám dodá odpovědi.

1. FC Neubuz zdolal dalšího účastníka z vyšší soutěže

První poločas si hosté z Neubuze zvykali na větší rozměry hřiště, což se v prvních dvaceti minutách utkání projevilo v plném rozsahu a nebýt štěstí a několika skvělých zákroků brankáře Kuby Štefka, mohlo být o osudu zápasu rozhodnuto hned v jeho úvodu. Poté se začali osmělovat i Kanci a do slibných šancí se dostali
Michal Pšenka, Josef Sedláček a Miroslav Minařík. Ve třicáté minutě se pak tváří v tvář brankáři Komárova objevil Zdeněk Zubíček a chladnokrevně zakončil - 1:0 pro Kance.

Druhý poločas zahájil domácí Komárov opět velkým tlakem a po několika zahozených šancích se dočkali po zásluze vyrovnaní, když po závaru dotlačili míč do brány. V této fázi Komárov ovládl hru, ale tato dominance neměla dlouhého trvání. Neubuz prostřídala a hráči se dostávali do nebezpečných brejků, z nichž dva využil sniper Michal Pšenka. Poslední okamžiky si tak hráči hostí vychutnali a užili. Právem, vždyť získali další skalp týmu, který hraje vyšší soutěž! Další prověrkou bude tým SK Liptál, s nímž se Kanci utkají v sobotu, 22.3. od 14:00 na umělém hřišti ve Vsetíně.

Trenér Kanců Martin Rudl pak utkání shrnul následovně: "Jsem spokojen s tím, jak se na týmu začínají projevovat tréninky a celá příprava. Čekal jsem, že budeme celý zápas pod velkým tlakem, protože rozměry hřiště jsou opravdu odlišné. Prvních dvacet minut bylo chaotických a hodně nás podržel brankář Štefek. Poté jsme zvedli disciplínu a začali přebírat proti silnému soupeři iniciativu. Výborně řešili svá zakončení Zdeněk Zubíček a Michal Pšenka, mladí hráči, kteří naskočili z lavičky, hru oživili a také mě potěšili. I přes absenci opor Šebesty, Vrby a Trunkáta jsem byl s výkonem spokojený a těším se na další utkání."

FK KOMÁROV vs 1. FC NEUBUZ 1:3 (0:1)

Branky Kanců: Pšenka 2, Z. Zubíček, Hráno na hřišti SK Baťov 1930 v Otrokovicích.

Sestava 1. FCN: Štefek - Machalíček, Budjač, Ševců, J. Zubíček - Minařík, Loubal, Králík, Hubler - Pšenka, Z. Zubíček - Sedláček, Vaculka, Chovanec, 

 

Večer po utkání předvedli spokojený výraz ve tvářích opory Kanců, Petr Loubal a Pavel Machalíček

Loub a Machyč měli radost z dobře odvedené práce v utkání...