GÓLMAN RADEK PAVLAS ODCHÁZÍ DO FC SLUŠOVICE. ZA NĚJ SE KANCEM STAL JOSEF SEDLÁČEK.

20.03.2014 08:53

Na svátek všech Josefů se 1. FC Neubuz podařilo získat jednoho do svých řad. Byla podepsána a stvrzena dohoda o trejdu hráčů mezi Kanci a FC Slušovice. Na půlroční hostování do FC Slušovice odchází brankář Radek Pavlas, který si tak ochutná 1.A třídu a my pevně věříme, že z pozice jedničky. Jako kompenzace za jeho půlroční start se 1. FCN podařilo získat ze Slušovice mladou naději, Josefa Sedláčka a to na pevný přestup.

1. FCN získal, za půlroční hostování Pavlase Sedláčka na přestup

Radek Pavlas byl nepřetržitě spjat s 1. FC Neubuz osm sezon. Nyní se mu, diky zranění brankářů ve Slušovicích, naskytla skvělá možnost ochutnat vyšší soutěž a to hned 1.A třídu! Po vyjednávání byl za Radka podepsán na trvalý přestup mladý Pepa Sedláček, jehož hra se poslední rok velmi zlepšila a je velkým příslibem pro budoucnost Neubuze.

Hrající člen výboru 1. FCN Jakub Štefek k celému transferu dodal: "Co se Radka týče, tak mám za něj osobně velkou radost a přeji mu jen úspěch. Má velké štěstí, že momentální situace otevřela možnost, kterou jsem já za celou dobu mé kariéry ve Slušovicích nezažil. Vždy jsme tam byli minimálně dva brankáři. Radek je super kluk do kabiny a poctivý dříč, který na sobě neustále pracuje a zlepšuje se. Věřím, že Slušovicím pomůže v této "překlenovací" situaci a zaplní díru po zraněném Radimu Zmeškalovi, slušovické jedničce. Už se těším, až jej budeme podporovat z tribuny při zápasech Slušovic.", říká Štefek a dodává "co se Pepíka Sedláčka týče, tak je to super krok, protože v sedmnácti letech má před sebou dlouhou kariéru a navíc rozšířil řadu našich nadějí, mezi které patří například Mira Minařík, Lukáš Hubler, nebo Kuba Vaculka. Jednání byla trochu delší, ale k oboustranné dohodě nakonec došlo, což je důležité jak pro oba hráče, tak i oba kluby. Pevně věřím, že jsme vstoupili na cestu spolupráce s okolními kluby, která může mít prospěch pro všechny."

Brankář Radek Pavlas tuto šanci ohodnotil následovně: Na jarní hostování v týmu z vyšší soutěže se moc těším. Je to pro mě výzva a jedinečná možnost nasbírat cenné zkušenosti v soubojích s kvalitními týmy a hráči. Věřím, že nabyté zkušenosti využiju, abych si vyšší soutěž zahrál i s 1.FCN"