KANCI NA ÚVOD SOUTĚŽE VYDŘELI VÝHRU NAD REZERVOU VESELÉ

11.08.2014 10:54

    Bez opor Martina Vrby a Petra Loubala, zato ale s novými posilami Alešem Knápkem, Tomášem Mlýnkem a Michalem Kašpárkem vstoupili Kanci do nového ročníku.

     Úvodní kolo IV. Třídy skupiny B proti sobě postavilo tradiční rivaly. Veselá přijela posílena o pár hráčů „A“ týmu a první poločas hrozila kombinační hrou a nebezpečnými průniky. Domácí „Kanci“ vsadili na bojovnost a proti fotbalovějšímu soupeři doslova jezdili po zadku, navíc hnáni touhou porazit rivala po sérii porážek v minulých letech.

Hosté se v první půli dostali do několika slibných šancí, když domácí obraně zatápěl hlavně veselský Michal Machalíček, jehož největší šanci hlavou vytlačil konečky prstů brankář Štefek na břevno. Ve 35. minutě ale udeřilo na straně druhé, když domácí Pavel Machalíček vyslal do brejku Zdeňka Zubíčka a ten dostal pod tlak hostujícího Červenku, který ve skluzu poslal míč za záda vlastního brankáře Blažka – 1:0.

Do druhé půle pak posílil domácí útok mladý Josef Sedláček a hru Kanců výrazně oživil. Hosté zase nasadili svého snajpra a legendu Tomáše Gajdošíka a hra tak dostala ještě větší spád. Útoky se střídaly na obou stranách. Domácí sedláček pálil několikrát nebezpečně, Pšenka pak nastřalil břevno, které zvonilo i na straně domácích. Těsně před koncem mohl vyrovnat z přímého kopu na hranici pokutového území Odstrčilík, ale jeho skvělou střelu ještě lépe vyrazil Štefek na roh.

Domácí Kanci z 1. FC Neubuz tak vybojovali cenné tři body proti silnému soupeři, který opět dokázal, že se bude pohybovat v horních patrech tabulky.

Trenér domácích, Martin Rudl utání ohodnotil následovně:“Kluci si dnes zaslouží absolutorium za bojovnost a nasazení. Celý tým byl vtažen do utkání, střídačka povzbuzovala, hráči se vydali na maximum. I přes pár chybějících opor jsme utkání odmakali a tři body jsou skvělou odměnou za tvrdou práci. Chci také poděkovat všem fandům, protože se jich opět sešlo mnoho a to je vždy radost pro tým a dobře pro fotbal.“  

 

1.FC Neubuz vs Veselá „B“ 1:0 (1:0)

Branky: Červenka (vlastní)

Sestava Kanců: Štefek – Březík, J. Zubíček, Budjač, Červenka – Machalíček, Knápek, Z. Zubíček, Minařík – Šebesta, Pšenka Střídali: Hubler, Mlýnek, Sedláček, Vaculka, Drábek, Chovanec, Kašpárek

Rozhodčí: Popelák

Diváci: 430

 

Bodování Kanců (5ti členná porota, průměrné známky - 1 nejhorší, 10 nejlepší):

Jakub Štefek            - 8

Martin Březík            - 7

Josef Zubíček           - 7

Pavel Budjač            - 7

Jakub Červenka        - 6

Pavel Machalíček     - 6

Aleš Knápek            - 7

Zdeněk Zubíček        - 7

Miroslav Minařík       - 7

Michal Pšenka         - 6

Milan Šebesta         - 6

Josef Sedláček        - 8

Lukáš Hubler           - 7

 

Tomáš Mlýnek, Jakub Vaculka, Lukáš Drábek, Lukáš Chovanec a Michael Kašpárek nehodnoceni (neodehráli 30 minut)

 

PŘÍŠTÍ KOLO (NEDĚLE, 17.8.) ZAJÍŽDÍ KANCI K NOVÁČKOVI SOUTĚŽE, NA HŘIŠTĚ VLČKOVÉ (16:30). PŘIJĎTE NÁS POVZBUDIT!