KANCI OTOČILI DUEL PROTI ZÁDVEŘICÍM A UHÁJILI PRVNÍ MÍSTO!

01.10.2014 09:49

Velmi těžké utkání odehráli fotbalisté Neubuze v dalším kolem IV. Třídy. Do kančí arény přijel houževnatý souper ze Zádveřic. Domácím trenérům se povedl tah se střídajícími hráči a dokázali výsledek z 0:2 otočit na 3:2.

V úvodní části zápasu hosté zatlačili Kance a vytvořili si zajímavé příležitosti. Nejprve po chybě Loubala zachránil Neubuz od pohromy Jakub Štefek, když vyrazil nebezpečnou střelu na roh. Další akci hostujících hráčů zakončoval přesnou střelou na zadní týč Mojžíš, ale brankář Neubuze opět čaroval. Po dvaceti minutách se konečně nadechly i domácí. Ale pokusy Hublera, Vrby a Pšenky gólovou radost nepřinesly. Toho využili Zádveřice a v poslední minutě první půle po přihrávce mezi stopery se prosadil Mojžíš 0:1.

Snad poprvé za sezónu se zvýšil hlas v kabině Kanců! Trenéři Rudl s Železníkem nabádali svoje svěřence k vetší zarputilosti a bojovnosti. Hned na začátku se pokusil snížit stav Minařík, ale z úhlu nedokázal prostřelit gólmana hostů.  V 57. Minutě, však udeřili hosté podruhé. Brankař Jakub Štefek nejprve vyrazil hlavičku Polčáka z bezprostřední blízkosti a zkoprnělá obrana poté nechala hostujícího Hlavatého doklepnout míč do brány - 0:2. Po obdržené druhé brance přišli na hřiště mladící Vaculka se Sedláčkem a výrazně oživili hru Kanců. V probíhající šedesáté minutě Michal Pšenka obešel protihráče a střelou z 25 metrů zamířil přesně k tyči 1:2. Od této branky domácí jasně přehrávali Zádveřice. Vyrovnat mohl Zubíček, ale trefil pouze tyč. Z další akce se Kanci dočkali. Knápek nakopl míč na penaltu, kde se nejlépe zorientoval Zdeněk Zubíček a srovnal na 2:2. Poté chtěl strhnout vedení na stranu domácích střídající Vaculka, ale ani jedna z dvou střel se neujala. Patnáct minut před koncem se potvrdilo ,,Nedáš dostaneš´´.  Hosté zahrávali trestný kop a po střele a následné dorážce poskakoval míč na brankové čáře, obránci Neubuze byli pozorní a dokázali míč odkopnout do zámezí. Následné autové vhazování bylo pro hosty zlomové. Vaculka se nenechal obejít jeden na jednoho a ziskem míče a následné skvělé přihrávce vybídl ke skorování Sedláčka. Mladičký útočník Neubuze se nezalekl nabídnuté šance a krásnou střelou od břevna skóroval. Následné radost celého týmu byla jako, kdyby Neubuz vyhrála Ligu mistrů J. Kanci do konce zápasu výsledek dokázali uhlídat a tak upevnili své první místo v tabulce.

Hodnocení trenérů:

,,Utkání se nevyvíjelo pro nás dobře. První poločas byl s naší strany hodně špatný. Nedokázali jsme dostupovat hráče, nechávali jsme jim hodně prostoru a tímto nás také potrestali první brankou. V kabině jsme hráče nabádali k větší bojovnosti, aby více doráželi hráče Zádveřic a to se nám jak jste viděli vyplatilo. Podařilo se nám také střídaní Vaculky se Sedláčkem, kteří vypracovali vítěznou branku. Za druhý poločas si kluci zaslouží pochvalu. Pokud budou i nadále takhle hrát jako ve druhé půli, tak se nebojíme říct, že budeme stále na předních pozicích tabulky´´

1. FC NEUBUZ - FC ZÁDVEŘICE 3:2 (0:1)

Branky: Pšenka, Z. Zubíček, Sedláček - Mojžíš, Hlavatý

Sestava 1.FCN: Štefek - Březík, Knápek, J. Zubíček, Machalíček - Hubler, Loubal, Z. Zubíček, Minařík - Pšenka, Vrba

Střídali: Sedláček, Vaculka, Vaculík

Diváci: 400

Autor: Lukáš Železník