KANCI PORAZILI NA ÚVOD PŘÍPRAVY VŠEMINU, VÝKONEM ALE ZKLAMALI

03.02.2014 12:28

Nedělní odpoledne na Vršave, v areálu Vlastislava Marečka, otevřelo sérii přípravných utkání kanců z Neubuze. První v řadě stál tým Sokol Všemina, hrající o soutěž výše. Po závěrečném hvizdu sudího se z výhry 3:2 radovala Neubuz, ale svým výkonem nemohla potěšit a zahřát nikoho z přítomných, natož hráče samotné.

Utkání a sestavu úvodního zápasu ovlivnily absence kanonýra Pšenky, bratrů Zubíčků, nebo Pavla Machalíčka. Šanci tak dostali mladí hráči a na hřiště se dostalo všech 20 fotbalistů. O to smutnější byl přístup hráčů, kteří mohli trenérovi ihned zamotat hlavu dobrým výkonem a říct si tak o místo v základní sestavě pro jarní část. To se ovšem, až na vyjímky, nestalo. Věříme, že se v dalších zápasech výkon, ale hlavně přístup změní.

Úvodních 15 minut sice přineslo Neubuzi vedení, když se z úhlu prosadil Mira Minařík ale Všemina záhy vyrovnala a ve středu hřiště diktovala tempo utkání. Neubuz hrála systémem 5-0-5(kterou si zřejmě sami hráči vytvořili během první půle), slabá komunikace, neustálé diskuze z rozhodčím, nízké nasazení, neochota pomoci jeden druhému. I tak se do poločasu, po ose Foltýn - Štefek - Vrba, dostal od posledně jmenovaného centr na zadní tyč, který uklidil do brány z voleje Loubal.

Ve druhé půli Všemina vyrovnala a hrozila brejky, kterých nebezpečně přibývalo. Na druhé straně pak hrozil zejména Martin Vrba, který patřil mezi tu trochu hráčů, kteří si zasloužili pochvalu. O výsledku utkání tak rozhodla akce Neubeze, kde Štefkovu přihrávku uklidil, na bližší tyči dobře se prosadivší Kuba Vaculka. Utkání se poté dohrávalo a šance Všeminy zmařil golman Radek Pavlas.

Trenér Neubuze Martin Rudl po tomto vítězném utkání dodal:"Dnešní výkon byl pro mne velkým zklamáním a zároveň nám skvěle otevřel oči. Bez tvrdé práce a nasazení to nepůjde v žádné soutěži, ani v té nejnižší. A věřím, že většina hráčů si toto uvědomila a chytí se za nos. V dalších zápasech už budou všichni bojovat a místa v základní sestavě, která zahájí jarní část sezony. A šanci mají všichni naprosto stejnou, za zásluhy, nebo jen kvůli talentu a mládí pode mnou nikdo hrát nebude!"

Mezi hráče, kteří nezklamali a patřili mezi nejlepší, jsme zařadili Miru Minaříka a Martina Vrbu.

 

Rozhovor s Mirou Minaříkem ZDE