KANCI ZMRAZILI VESELOU RYCHLÝM NÁSTUPEM

14.10.2014 10:30

Sobotní odpoledne se odehrálo derby na veselském kopci. Rezerva domácího týmu přivítala na svém hřišti Kance z 1.FCN. Domácím nevyšel nástup, který ovlivnil celé utkání. Tři body tak jedou do Kančí areny.

Pavel Budjač a Martin Březík tužili obranu Kanců

Utkání ovlivnila hned první minuta, kdy hostující brankář Štefek výkopem za obranu vyzval ke sprintu Michala Pšenku, který stále nastupuje se zraněním. Ostrostřelec hostí nic nevypustil a to se mu vyplatilo – domácímu brankáři míč nečekaně vypadl z náručí a pro Pšenku nebyl problém uklidit kouli do prázdné brány – 0:1. Než se domácí oklepali, tak našel v 10. minutě lahůdkovým pasem za obranu Aleš Knápek Jakuba Vaculku, který z levé strany křižnou střelou z voleje rozesmutnil Blažka v bráně Veselé podruhé. Hosté poté další šance nevyužili a hra se pak postupně vyrovnávala. Domácí hrozili především ze vzduchu, jejich centrům ale chyběla přesnost. Největší šanci pak promarnilo dvě minuty před koncem první půle špatné zpracování domácích hráčů, které tak zastavilo brejkovou situaci. První poločas se navíc dohrával v nervózním duchu a zchlazení v kabinách bylo naprosto potřebné.

                Do druhé půle šli domácí s jasnou snahou vstřelit kontaktní gól, ale pozorná obrana hostí domácí hráče k ničemu nepustila. V 59. minutě tak udeřili opět hosté, kdy krásnou kombinační akci zakončil přesně opět Michal Pšenka a vyvrátil tak veškeré možné pochyby. Kanci se poté mohli chytat za hlavu, protože další vyložené šance zahazovali jednu za druhou. V 77. minutě se tak na druhé straně radovali domácí, kdy nedůraznou obranu potrestal střelou k tyči Vrták. Další obrat se ale nekonal a tak se hostující tým včetně početného tábora fanoušků, vydal oslavovat zisk tří bodů.

Hodnocení trenéra Martina Rudla: Po velké chybě domácího golmana jsme se dostali do rychlého vedení a brzy jsme přidali druhý gól, což ovlivnilo celé utkání. Musím říct, že dle mého názoru domácím utkání tentokrát příliš nevyšlo, protože v minulých střetech byl veselský tým mnohem nebezpečnější. Až na inkasovanou branku jsme měli utkání pod kontrolou a zcela zaslouženě si vezeme tři body. Doufám, že skvělý podzim potvrdíme v sobotu v dohrávce v Lužkovicích.“ 

Poslední podzimní utkání sehrají Kanci tuto sobotu, kdy od 14:00 hrají odložený zápas v Lužkovicích

VESELÁ "B" - 1. FC NEUBUZ 1:3 (0:2)

Branky: Pšenka 2, Vaculka

Sestava: Štefek - Březík, Budjač, J. Zubíček, Trunkát - Vaculka, Knápek, Z. Zubíček, Hubler - Pšenka, Vrba

Střídali: Loubal, Sedláček, Vaculík, Drábek, Chovanec, Šebesta, Kašpárek,

Diváci: 200 

Tabulka soutěže:

Kanci stále bez porážky

Fotogalerie (autor Jan Zahnaš) z utkání na našem webu ZDE