REPORTÁŽ ZE ZIMNÍHO SOUSTŘEDĚNÍ U LUĎKA ZELENKY

28.02.2014 11:06

Kanci v Dubu utužili partu a užili si s Luďkem Zelenkou

Zimní soustředění kanců z 1. FC Neubuz je u konce, na pořadu dne je návrat ke klasické přípravě. Pět dní v areálu PSA u Luďka Zelenky proběhlo snad ještě lépe, než se čekalo. Tvrdá dřina, spousta zážitků a utužení kolektivu. To jsou pozitiva, na něž bude většina kanců ještě dlouho vzpomínat. My se s vámi nyní podělíme o několik zážitků.

 

Středeční, 6-tihodinová cesta vlakem byla sice zdlouhavá, ale očekávání bylo na tolik silné, že veškeré negativní emoce přebilo. S mezipřistáním v Pardubicích se tak po 13. hodině na nádraží Turnov začali množit kanci, které svižně naložili do svých dodávek Luděk Zelenka a Zdeněk Radosta, aby je odvezli do rezervace zvané PSA v Českém Dubu. Odpolední utkání mělo jediný úkol - vytřepat únavu z dlouhavé cesty. Po večeři tým usedl do VIP salonku, kde se seznámil s polskými trenéry soukromé fotbalové akademie pro děti Mirkem a Tomkem a hlavně s kulturním referentem, Luďkem Zelenkou. Večerní (byť marné) fandění českým hokejistům v boji s USA náladu nikomu nezkazilo.

Všichni fandili, jak to jen šloa fandili...A i když to nevyšlo...

Čtvrteční ráno bylo vidět trenéra Martina Rudla na hřišti, kde si připravoval cvičení ještě před snídaní. Dřina na dvou tréninkových jednotkách, k tomu podvečerní vířivka a sauna, byla odměněna večerním fotbalovým zážitkem, když se celý tým vydal speciálně vypraveným autobusem směr Liberec, kde mohl sledovat utkání Evropské ligy mezi místním Slovanem a nizozemským AZ Alkmaar. Mimo fotbal zde bylo také oživením setkání s členy týmu osobností Real Top Praha, herci Leo Nohou (Áda Větvička ze seriálu Okresní přebor) a Láďou Hamplem (Jarmil ze stejného seriálu). Po návratu byl na programu televizní duel Plzně a Doněcku, který komentoval právě Luděk Zelenka. 

Utkání Libirec vs AZZleva Drábek, Vaculka, Sedláček, herec Láďa Hampl a Minařík

Páteční ranní jednotka, po ní odpolední fotbálek a hned potom odjezd do pivovaru Svijany, kde nám Luděk zajistil exkurzi zdarma, včetně ochutnávky. Chutný mok vlil kancům novou krev do žil a večerní posezení tak bylo o to zajímavější, protože se na inspekci dostavil Lucien Rudl a Miroslav Dubovský. 

Pivovar SvijanyMira Minařík ochutnal také...Tým si sdělil zážitky z pivovaru ihned po opuštění provozovny

Sobotní ranní trénink zpestřil výběh do svahu, z nějž byl krásně vidět Ještěd a vůbec nádherné panorama této oblasti. Odpoledne pak následovalo přípravné utkání s týmem Doubravy, které hrají vyšší soutěž v libereckém kraji. Porážka 3:1 neodpovídá průběhu hry, která přinesla jedno pozitivum - týmový a bojovný výkon kanců, který by chtěli předvádět i v jarní části sezóny. Trenér Martin Rudl dodal: "Kluci předvedli bojovný, obětavý výkon, se kterým jsem naprosto spokojený. Doubravě jsme byli více než důstojným soupeřem, škoda jen našich nevyužitých šancí". Večerní/noční karaoke show za přítomnosti Luďka Zelenky jen potvrdila skvělou atmosféru v týmu, který do areálu zapadl, jakoby tam vždy patřil.

Týmová před utkáním...

Nedělní ráno se zvýšila poptávka po horké polévce, popř. točených Svijanech a ihned poté se stádo kanců vydalo směr Turnov, kde nastala cesta zpět, domů. Otrokovické nádraží přivítalo 1. FC Neubuz před šestou hodinou a tým, stmelený a silnější, se rozprchnul do svých domovů.

Panorama ve vlaku

Velký dík patří Luďku Zelenkovi a všem z areálu PSA za jejich ochotu, vstřícnost a spoustu zážitků, které nám byly dopřány nad rámec dohody. Inu, jak se o tom zpívá v jedné písničce skupiny Wohnout: "Tomu se říká přátelství!". Domluva je nyní jistá - Luděk Zelenka je pozván do Neubuze, kde bude sledovat domácí utkání kanců a poté s týmem absolvuje večerní, pozápasovou "poradu".

 

Komentáře zúčastněných:

Miroslav Dubovský, předseda: "V areálu měli hráči vše, na co si jen vzpomněli."

Milan Šebesta, hráč: "Ve své kariéře jsem zažil jsem přibližně třicet soustředění, ale tohle patřilo mezi ty absolutně nejlepší!"

Luděk Zelenka, komentátor, ligový kanonýr, kamarád: "Skvělý tým, úžasná parta. Vidět v dnešní době 25 kluků z několika generací, jak sedí a baví se dohromady, to je rarita. Většinou se tvoří skupinky, ale tady jde vidět, že kanci táhnou za jeden provaz. Už se moc těším na naše příští setkání."

Jakub Štefek, brankář: "Velký dík Luďkovi a všem z areálu! Také bych za nás rád poděkoval Daniele Zelenkové, hlavně za tu trpělivost a pochopení. Všem klukům z týmu pak za to, že díky každému z nich je tady taková parta, jaká je. Bylo to super pět dní."

Pavel Machalíček, hráč: "Soustředění bylo na jedničku a v některých ohledech i lepší. Jinak řečeno soustředění splnilo má očekávání a někdy je i překonalo. Luďek se o nás staral příkladně a parta se stmelila jak to jen šlo."

 

FOTOGALERIE ZE SOUSTŘEDĚNÍ TAKÉ NA FACEBOOK ZDE.

 

 

 

 

Autor: Jakub Štefek