NEUBUZ ZDOLALA BŘEZOVOU 3:1 A UŽ SE TĚŠÍ NA SOUSTŘEDĚNÍ

16.02.2014 13:52

Sobotní poledne, krásné počasí a fotbalový areál Vlastislava Marečka byly svědky druhého přípravného utkání Kanců z Neubuze. Prověřit je tentokrát přijela Březová, účastník III. třídy (stejně, jako Všemina, kterou Neubuz zdolala 3:2). Prověrka to tedy opět byla kvalitní. Neubuzi chyběli tradiční opory Milan Šebesta, Robert Ševců, Radek Pavlas a Petr Loubal. Naopak po zranění se do hry dostává Zdeněk Zubíček. Otázkou také bylo, jak se kancům podaří vytřepat z nohou únavu z pátečního večerního tréninku v hale, který byl plný pohybu a cvičení.

 

Kanci začali aktivně a již ve 12. minutě šli dovedení, když chybu v obraně Březové potrestal chladnokrevně Martin Vrba. Poté však převzal otěže utkání soupeř a výsledkem bylo zasloužené vyrovnání, které z přímého kopu zajistil přízemní ranou Adam Starý. Až do poločasu byla Březová nebezpečnější a Neubuz mohla být ráda, že neinkasovala podruhé.

 

Poločasová porada přinesla změnu v rozestavení a výsledkem byly šance Pšenky a Zdeňka Zubíčka. Ani na druhé straně ale nemířili hráči Březové přesně a nevyužili ani jednu z šancí. Miska vah se tak přehoupla opět na stranu 1. FC Neubuz, když po pravé straně skvěle pronikl do vápna Josef Sedláček a naservíroval přízemní centr na přední tyč, který uklidil do brány Kuba Vaculka. Posledních deset minut utkání už Neubuz naprosto ovládla a výsledkem byla pečeť na konečné skóre opět Kubou Vaculkou, který tváří v tvář brankáři nezaváhal.

 

Neubuz tak získala další cenný skalp týmu, který hraje o soutěž výš. Vítězství je také dobrým impulzem pro tým, který nyní čeká pětidenní soustředění (19.-23.2.) v Českém Dubu na Liberecku, kde budou hráči polykat tréninkové dávky v areálu PSA u ligové legendy a televizního komentátora, Luďka Zelenky. Jeho součástí bude návštěva čtvrtečního utkání Evropské ligy mezi Slovanem Liberec a AZ Alkmaar a také páteční exkurze pivovaru Svijany. Tak Kanci, plno zážitků!

 

Sestava 1. FC Neubuz: Štefek, Trunkát, Zubíček J., Budjač, Březík, Machalíček, Minařík, Hubler, Pšenka, Vrba, Zubíček Z., Vaculka, Sedláček, Drábek, Chovanec

Jakub Vaculka vstřelil dvě branky do sítě Březové

Kuba Vaculka dvakrát zamířil přesně

Autor: red