OSLABENÍ KANCI PADLI V TRNAVĚ, NYNÍ VYZVOU DOMA VESELOU "B"

02.06.2014 10:29

Petr Loubal, Martin Vrba, Jakub Vaculka. To jsou hráči, kteří nemohli vyběhnout díky zranění na nedělní šlágr v Trnavě. Se zdravotními problémy bojující Milan Šebesta, Josef Zubíček a Jakub Štefek nastoupili jen se sebezapřením.

Úvodní nápor Trnavy byl zároveň rozhodujícím momentem utkání. Ve 12. minutě svítilo na tabuli skóre 3:0, když domácí vždy, po zásahu brankáře hostí, dotlačili míč do brány. Nedůsledná, chaotická obrana a u některých hráčů až překvapivě ustrašený výkon vedly k tomu, že se domácí fanoušci mohli bavit fotbalem. Těsně před půlí snížil nádhernou střelou z voleje Štěpán Králík a Kanci byli opět ve hře.

 

Druhý poločas pak domácí odskočili na rozdíl tří branek, za hosty snížil v zápětí Michal Pšenka. Ten se ale nechal zbytečně vyprovokovat a po vzájemné strkanici musel velmi záhy pod sprchy. Neubuz se i v desíti lidech snažila utkání zdramatizovat, ale to byla voda na domácí mlýn. Jeden brejk střídal druhý a hosté mohou děkovat brankáři Štefkovi, že si neodvezli dvojciferný příděl.

Trenér 1. FCN Martin Rudl, utkání shrnul následovně: "V první řadě musím říct, aby si všichni uvědomili, že nebýt Kuby Štefka v bráně, tak jsme tady dostali minimálně 12 gólů. Alibistický začátek ovlivnil celé utkání. Ukázalo se, že někteří hráči na sobě potřebují zapracovat a to především psychicky. Nabrat zkušenosti a hrát více takových zápasů, kde je živější atmosféra. Domácí si za výhrou šli od první minuty a my jsme jim to dost ulehčili. Ať už děravou obranou, nebo individuálním selháním. Nyní je před námi další utkání, kde bude atmosféra derby a věřím, že se z této porážky poučíme, otrkáme a v neděli budeme slavit výhru my."

 

Trnava - 1. FC Neubuz 5:2 (3:1)

Branky: Hradilík 3, Bořuta R., Malčík - Králík, Pšenka

Diváci: 650

Sestava 1. FC Neubuz: Štefek - Trunkát, Šebesta, Ševců, Březík - Minařík, Králík, J. Zubíček, Z. Zubíček, Budjač - Pšenka, 

Střídali: Machalíček, Sedláček, Drábek, Chovanec, Vaculka

Jakub Štefek si v Trnavě na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemohl.Michal Pšenka utkání nedohrál, čeká na disciplinární trestMiroslav Minařík poprvé ochutnal utkání s divokou atmosférou